bel ons nu

 

Kleine (Roof)Vogels

Als u wilt dat wij de vogel vervoeren dient de vogel vast te zitten. U kunt het dier in een doosje doen of er iets overheen zetten. Als u een vogel in huis heeft kunt u zoveel mogelijk ramen en deuren openzetten. De ramen die u niet open zet dienen afgedekt (gordijnen dicht!) te worden. Een vogel vliegt altijd naar het licht. Ook buiten wat eten strooien kan helpen om de vogel naar buiten te lokken. Kleine dode vogels (tot bijv. formaat duif) kunt u in uw KLIKO doen. Bij warm weer eventueel inpakken in aluminiumfolie om te voorkomen dat u overlast krijgt van maden.

Als een vogel tegen een ruit vliegt en nog leeft zal deze wat “groggy” zijn. U kunt de vogel het beste veilig (katten!) op een rustige plaats zetten. Soms knap het dier weer op en vliegt weg. Als het na ca. 2 uur nog stil blijft liggen/zitten kan het beter naar een Vogelopvang gebracht worden.

Postduiven zijn vaak oververmoeid. Zij zoeken dan een plek om uit te rusten. Als dat bij u op uw balkon of in uw tuin is, laat het dier daar dan rustig zitten. Geef het eventueel wat water. Als het dier uitgerust is zal het de reis vervolgen. Dit kan uren duren, soms wel 24 uur.

 

Warm houden:

Jonge en gewonde dieren moeten zo min mogelijk energie verliezen met zich warm    te houden. Daarom is het belangrijk om alle gewonde dieren zo goed mogelijk warm te houden met behulp van een kruik, deken of handdoek.